Swipe to the left

De PACK'D Filosofie

De PACK'D Filosofie
2 years ago
Onze huidige samenleving is zich steeds meer bewust van 'een gezonde geest in een gezond lichaam', maar de supplementenmarkt loopt nog wat achter op deze trend. Er is een overvloed aan opties. Zodanig zelfs dat het niet makkelijk is de juiste combinatie van supplementen te vinden. Om dit te vereenvoudigen, werkten David Box en Kristof Pirijns van PACK'D samen met de beste voedingsdeskundigen in België om een mix van dagelijkse 'essentials' te ontwikkelen voor een optimale gezondheid.

.

"In onze westerse samenleving eten de meeste mensen teveel, maar zijn ze ondervoed," legt David uit. Een oneliner die de huidige stand van zaken mooi samenvat. Daarnaast verwijst het naar de Bourgondische levensstijl die ons allemaal in zijn greep houdt. "En dat wil ik niet veroordelen, verre van. We hebben allemaal wel eens zin om een biertje te drinken of iets lekkers te eten dat misschien niet zo gezond is. Bij PACK’D hebben we in principe dezelfde missie als toen ik enkele jaren geleden met The Brick begon: we vertrekken van iets dat eerder onaantrekkelijk en ingewikkeld is, zoals een gym of voedingssupplementen, en we maken er iets bijzonders van."

Toen David in januari 2016 de Antwerpse conceptgym The Brick opende, was dat zeker op visueel vlak heel wat anders dan de doorsnee gymzaal. Met een hoogwaardige designaanpak onderscheidt deze conceptgym zich van andere gyms. Het is ook daar dat hij Kristof Pirijns leerde kennen.

De twee begonnen ideeën uit te wisselen en kwamen zo tot het PACK'D-concept. "Het gebeurde tijdens een vakantie in Marbella. We zaten in een 'gezonde' lunchbar en Davids blik viel op een stapel voedingssupplementen op de toonbank. Hij vroeg: Heb ik nu echt al die spullen nodig om gezond te zijn? Waarop ik antwoordde dat ik het zelf niet wist. Maar het was een interessante vraag, want niemand deed er iets aan."

Na met een paar bekende Belgische voedingsdeskundigen te hebben gesproken, vormden de twee een team dat een vrijgeleide kreeg om de ultieme supplementenmix te creëren voor een betere levenskwaliteit. Een dagelijkse dosis 'essentials', dat was de idee. Net zoals bij The Brick zou het nieuwe concept ook uitgaan van een hoogwaardige designaanpak, alleen dan van de supplementenmarkt.

De PACK'D-box bevat 7 verschillende mixes, van Greens, Bones, Immune & Digest voor een algemene gezondheidskick tot Focus, Active & Omega voor optimale fysieke en mentale prestaties, en is zo een alternatief voor het drinken van tarwegrassap en liters melk.

Aan de buitenkant ziet de box er strak en minimalistisch uit – dus totaal anders dan de supplementenpotten die je in gezondheidswinkels koopt. Binnenin vindt u zakjes met kleine pillen en capsules, een voor 's avonds (Dusk) en een voor 's ochtends (Dawn). Deze dagelijkse doses 'essentials' kunnen worden beschouwd als meer dan supplementen: het zijn een soort 'optimizers' voor lichaam en geest. De box is heel eenvoudig en intuïtief in het gebruik en bevat alle uitleg over de samenstelling van de capsules, van Greens, Bones, Immune & Digest voor een algemene gezondheidskick tot Focus, Active & Omega voor optimale fysieke en mentale prestaties.

"De afgelopen jaren hoorde je over allerlei dingen die goed zijn voor je, van kurkuma tot omega-3. Welnu, in PACK'D komen veel van die trends samen. We hanteren echter een meer gesofisticeerde benadering, gericht op een lifestyle. Zo krijg je al wat je nodig hebt om je gezondheid te optimaliseren elke twee weken bij je thuis geleverd."